Com esdevenir resident fiscal?

Expatriació a Andorra

Actueu ara pel vostre futur

La nostra agència t’acompanya en tots els teus tràmits administratius i fiscals: creació d’empresa, recerca immobiliària, reagrupament familiar, matriculació de vehicles, etc.

Gaudeix d’un entorn de vida excepcional i d’un règim fiscal atractiu.

Contacta’ns avui per fer realitat el teu projecte!

La residència ACTIVA

Estat de residència activa: per a persones que treballen a Andorra (empleats, emprenedors, inversors). Et permet viure i treballar a Andorra i beneficiar-te d'una fiscalitat atractiva.

Residència PASSIVA

Residència passiva: per a persones jubilades o sense activitat professional a Andorra. Et permet viure a Andorra un mínim de 90 dies l'any i beneficiar-te d'una fiscalitat avantatjosa.

PROJECCIÓ INTERNACIONAL

Projecció internacional: condició específica de resident atorgada a altres tipus de perfils, per exemple a artistes, esportistes d'alt nivell o youtubers.

Quins avantatges té la  residència fiscal andorrana?

Fiscalitat avantatjosa:

  • Tipus de l’impost sobre la renda per trams i amb un límit màxim del 10%.
  • Impost sobre societats del 10% màxim
  • Sense impostos sobre el patrimoni immobiliari
  • Pocs impostos sobre les plusvàlues
    Sense impost de successions

Un teixit econòmic en creixement

 

  • Economia dinàmica i diversa amb oportunitats en molts sectors.
  • Teixit emprenedor desenvolupat amb suport a startups i pimes.
  • Equip de treball qualificat i multilingüe.

Un entorn de vida excepcional:

Situat al nord de la península Ibèrica, el Principat d’Andorra gaudeix d’un clima mediterrani d’alta muntanya. El clima és sec i hi ha més de 300 dies de sol a l’any. El català és la llengua oficial del Principat, però de fet, també s’hi parlen 3 llengües més: francès, castellà, portuguès. Finalment, l’entorn natural dels seus paisatges, les activitats esportives aficionades o d’alt nivell així com les emocionants activitats fan del Principat un lloc ideal per viure, divertir-se i carregar piles.

La qualitat del servei de salut i seguretat social:

Andorra es troba entre els 10 millors sistemes de salut del món pel que fa a l’accés i la qualitat de l’atenció sanitària. Es posiciona per davant de França amb una puntuació de 89/100.
L’organisme que gestiona la seguretat social és la CASS o Caixa de la Seguretat Social d’Andorra, mentre que el SAAS o Servei de Salut d’Andorra és responsable de l’assistència sanitària.

Gestoria la peguera - andorre - photo du paysage d'andorre ou il y fait bon vivre

A la legislació andorrana s’esmenten diverses possibilitats de residència fiscal en funció del vostre projecte:

La residència ACTIVA

Estat de residència activa: per a persones que treballen a Andorra (empleats, emprenedors, inversors). Et permet viure i treballar a Andorra i beneficiar-te d’una fiscalitat atractiva.

Residència PASSIVA

Residència passiva: per a persones jubilades o sense activitat professional a Andorra. Et permet viure a Andorra un mínim de 90 dies l’any i beneficiar-te d’una fiscalitat avantatjosa.

PROJECCIÓ INTERNACIONAL

Projecció internacional: condició específica de resident atorgada a altres tipus de perfils, per exemple a artistes, esportistes d’alt nivell o youtubers.

Cada cop són més els emprenedors que trien Andorra. Atrets per un entorn de vida excepcional i una fiscalitat atractiva, molts opten per establir la seva residència fiscal a Andorra. Qualitats de les estructures educatives, excel·lent seguretat social, entorn rejovenidor i segur… Els residents es beneficien dels avantatges de la vida andorrana en el dia a dia. Gestoria la Peguera t’assessora sobre les diferents possibilitats que preveu la legislació andorrana així com sobre les condicions necessàries per obtenir la residència fiscal al Principat.

Estàs pensant en fer-te resident a Andorra? No dubteu a posar-vos en contacte amb els experts del nostre centre de negocis Gestoria la Peguera per ajudar-vos en els vostres esforços.

Què és la residència fiscal?

A Andorra

La residència fiscal és l’estatus que determina el país en què una persona està subjecta a impostos sobre els seus ingressos. Generalment es basa en el lloc on resideix habitualment una persona, però també hi ha altres criteris, com l’habitatge fiscal i el centre d’interessos econòmics.

La residència fiscal és important perquè determina:

  • El país que té dret a gravar els vostres ingressos
  • Impostos que has de pagar
  • Convenis fiscals dels quals us podeu beneficiar

Cada país té les seves pròpies normes de residència fiscal. Abans d’obtenir la residència fiscal a Andorra, t’aconsellem concertar una cita amb un dels nostres assessors per assegurar-te que compleixes les obligacions fiscals del país del qual vols marxar.

Gestoria la peguera - Andorre - L'immobilier en andorre, se faire accompagner en toute sécurité

Hi ha moltes oportunitats d’inversió immobiliària o financera al Principat?

El Principat d’Andorra ofereix nombroses oportunitats d’inversió. En ser resident fiscal a Andorra, podràs beneficiar-te d’avantatges fiscals per a les teves inversions immobiliàries. Per exemple, l’impost de successions està exempt d’impostos a Andorra. Així, els residents fiscals poden preparar la seva herència i protegir els seus hereus.

No dubteu a posar-vos en contacte amb Gestoria la Peguera per ajudar-vos en els vostres esforços.

Ser resident fiscal a Andorra

Et garantim un suport a mida per establir la teva residència fiscal a Andorra, tant si es tracta d’una residència fiscal activa com d’una residència fiscal passiva.
Els nostres experts romanen al teu costat en tots els teus tràmits administratius a Andorra, com ara importar el teu vehicle, contactar amb immobiliàries o fins i tot trobar estructures educatives. Podem posar-te en contacte amb els nostres advocats, fiscalistes i advocats a Andorra.
Ens comprometem a oferir-te un assessorament, adaptat a les teves necessitats, en compliment de les disposicions legals vigents.

No dubteu en contactar amb nosaltres, estem a la vostra disposició per a qualsevol informació addicional.

FAQ

Confiem en els vostres comentaris per respondre les vostres preguntes i expectatives.

És possible jubilar-se a Andorra?

Jubilar-se a Andorra és una manera senzilla d’optimitzar els teus ingressos. En efecte, en ser resident fiscal andorrà, pots estar exempt de la CSG (Cotització Social Generalitzada), CRDS (Aportació al Reemborsament del Deute Social) i de la CASA (Aportació Solidària Addicional per a l’Autonomia). En estar jubilat a Andorra, pots beneficiar-te dels serveis d’institucions sanitàries i hospitals i d’assegurances privades.

Com esdevenir resident fiscal a Andorra?

Sovint s’accepta que per tenir la residència fiscal a Andorra n’hi ha prou amb passar més de 183 dies l’any al territori. Malauradament, aquesta troballa és incompleta i falsa, perquè depenent del vostre país d’origen, pot haver-hi un conflicte de residència. De fet, els criteris per determinar la residència fiscal difereixen d’un país a un altre.
De fet, alguns països tenen criteris diferents per definir la residència fiscal. Per tant, cal respectar les normatives entre països. Tots els nostres consultors et poden donar suport en el teu projecte d’expatriació a Andorra perquè compleixis amb tota la normativa vigent.
Canviar de residència fiscal és un projecte de la vida real. Ens sembla important recordar que el nostre despatx dóna suport als seus clients durant 24 mesos, això dóna el temps necessari per a la vostra reflexió, però també la possibilitat de canviar els seus projectes i fer els canvis oportuns gràcies a la nostra xarxa de socis.

Què és el conflicte de residència fiscal?

El conflicte de residència fiscal es produeix quan dos països consideren que una persona és resident fiscal. De fet, hi ha diferents criteris de residència per a cada país.
Posem un exemple per il·lustrar el conflicte de residència fiscal: Suposem que ets de nacionalitat francesa i que tens una casa a França on vius part de l’any, però també passa part de l’any a Andorra on has obtingut un permís de residència. França podria considerar-te resident fiscal pel teu domicili a França, mentre que Andorra també podria considerar-te resident fiscal pel teu permís de residència en aquest país. Això crea un conflicte de residència fiscal, ja que ambdós països podrien intentar imposar-vos impostos sobre la totalitat o part dels vostres ingressos mundials.
Per evitar conflictes de residència fiscal, molts països han signat convenis fiscals internacionals (també coneguts com a tractats de doble imposició).
Aquests convenis tenen com a objectiu determinar clarament en quin país una persona es considerarà resident fiscal i evitar la doble imposició sobre els mateixos ingressos. En general, aquests tractats estableixen criteris específics per a la determinació de la residència fiscal, com ara l’origen dels interessos vitals, econòmics i familiars.

Andorra ha signat diversos convenis amb els Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Bèlgica, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca, Països Baixos, Croàcia, Mònaco, Islàndia i Corea del Sud.
Si resideix en algun d’aquests països, podem ajudar-te a obtenir la residència fiscal a Andorra respectant estrictament el conveni de doble imposició i els teus plans d’expatriació.

Necessites més informació?

Els nostres assessors et responen
en 48 hores